|   Româna  |   Русский  |   English  |  
 
Prima Contact Harta
Cuvinte cheie
 
Prima   |  Noutăţi

Noutăţi

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Conferinţa Naţională „Asigurarea accesului la educaţie timpurie de calitate pentru toţi copiii”
Realizările, lecţiile învăţate şi perspectivele educaţiei timpurii în Republica Moldova se află în prim-planul Conferinţei Naţionale „Asigurarea accesului la educaţie timpurie de calitate pentru toţi copiii”, organizată, la Chişinău, de Ministerul Educaţiei şi partenerii săi, Banca Mondială şi UNICEF.
25.10.2010   1862 Accesări   
Conferinţa Naţională „Asigurarea accesului la educaţie timpurie de calitate pentru toţi copiii”
Realizările, lecţiile învăţate şi perspectivele educaţiei timpurii în Republica Moldova se află asăzi în prim-planul Conferinţei Naţionale „Asigurarea accesului la educaţie timpurie de calitate pentru toţi copiii”, organizată, la Chişinău, de Ministerul Educaţiei şi partenerii săi, Banca Mondială şi UNICEF. Conferinţa are loc în Sala de conferinţe a hotelului VisPas, str. A. Lăpuşneanu, 26.
25.10.2010   866 Accesări   
     
Ministrul Educaţie va dota grădiniţele de copii cu dicţionare
Ministerul Educaţiei va dota grădiniţele de copii cu dicţionare pentru copii de vârstă preşcolară
28.08.2010   1996 Accesări   
Proiectul „Educaţie pentru Toţi” – prezent în Raportul Global privind Bunele Practici în Domeniul Realizării Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului
Proiectul „Educaţie pentru Toţi – Iniţiativa de Acţiune Rapida”, ca exemplu de realizare a dreptului la educaţie, a fost prezentat recent în Raportul Global privind Bunele Practici în Domeniul Realizării Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului „MDG Good Practices”, Capitolul 2 „Education and Gender Equality”, studiu de caz „Moldova: Education for All/Fast Track Initiative”, pagina 65-66. http://www.undg-policynet.org/?q=node/11
25.08.2010   1817 Accesări   
     
În s. Cucuruzeni, r. Orhei, grădiniţa a fost inaugurată în prezenţa unor înalţi oficiali
Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova a inaugurat, la 11 august 2010, grădiniţa renovată din satul Cucuruzeni, raionul Orhei. La eveniment au participat Preşedintele Grupului Băncii Mondiale, Robert B. Zoellick; Prim-ministrul Vlad Filat; Ministrul Educaţiei Leonid Bujor; Directorul Secretariatului Iniţiativei de Acţiune Rapidă în Educaţie pentru Toţi, Bob Prouty; Reprezentantul Adjunct al UNICEF în Moldova, Sadrine Blanchet; Managerul de Ţară al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova, Melanie Marlett, şi alţi oficiali de rang înalt ai Băncii Mondiale.
11.08.2010   3246 Accesări   
Întrevederea dlui Bob Prouty cu reprezentanţii partenerilor Proiectului „Educaţie pentru Toţi – Iniţiativă de Acţiune Rapidă”
La 11 august 2010, la Ministerul Educaţiei a avut loc întrevedere Directorul Secretariatului Iniţiativei de Acţiune Rapidă în Educaţia pentru Toţi, Bob Prouty cu reprezentanţii partenerilor Proiectului „Educaţie pentru Toţi – iniţiativă de Acţiune Rapidă”
11.08.2010   2168 Accesări   
     
Directorul Secretariatului Bob Prouty a vizitat Centrul Comunitar de educatie timpurie pentru copii rromi din s. Vulcăneşti
Directorul Secretariatului Iniţiativei de Acţiune Rapidă în Educaţia pentru Toţi, Bob Prouty, însoţit de Ministrului Educaţiei, Leonid Bujor, de reprezentanţi ai Băncii Mondiale şi ai UNICEF, a vizitat Centrul Comunitar de educaţie timpurie pentru copii rromi din s. Vulcăneşti, r. Nisporeni.
10.08.2010   1154 Accesări   
Vizita Directorului Secretariatului Iniţiativei de Acţiune Rapidă în Educaţie pentru Toţi Bob Prouty în Republica Moldova
În perioada 10-12 august 2010, Directorul Secretariatului Iniţiativei de Acţiune Rapidă în Educaţia pentru Toţi (EFA-FTI), Bob PROUTY, s-a aflat în vizită în Republica Moldova la invitaţia Ministrului Educaţiei. Directorul Secretariatului s-a documentat privind realizările Proiectului „Educaţie pentru Toţi – Iniţiativă de Acţiune Rapidă”.
10.08.2010   1235 Accesări   
     
Directorul Secretariatului, Bob Prouty, a vizitat Centrul de Reabilitare pentru copii cu nevoi speciale din or. Străşeni
Directorul Secretariatului Iniţiativei de Acţiune Rapidă în Educaţia pentru Toţi, Bob PROUTY, însoţit de Ministrului Educaţiei, Leonid BUJOR, de reprezentanţi ai Băncii Mondiale şi ai UNICEF, a vizitat grădiniţa incluzivă nr. 2 şi Centrul de Reabilitare pentru copiii cu nevoi speciale din or. Străşeni.
10.08.2010   1579 Accesări   
Grădiniţa din Măgureanca, Făleşti, a fost reactivată
La 6 mai 2010, într-o zi de duminică, după un deceniu de absenţă, grădiniţa din satul Măgureanca, Făleşti, a fost redeschisă. La Măgureanca grădiniţă n-a lucrat de peste 10 ani, aminteşte ziarul Consiliului Raional Făleşti, „Patria Mea”, în ediţia sa din 11 iunie 2010.
14.06.2010   3538 Accesări   
     
Oamenii Proiectului la talk show-ul „BUNA SEARA!”
Emisiunea „BUNA SEARA!” este un talk show la Televiziunea Publică Moldova 1, postul TV cu cea mai mare audienţă în ţară, cu o cotă de 49 la sută. Dacă eşti la „BUNA SEARA!”, exişti, se spune, în glumă, în Republica Moldova.
07.06.2010   5327 Accesări   
Buletinul informativ EARLY CHILDHOOD DEVELOPMENT: Republica Moldova a înregistrat progrese în educaţia timpurie
Cea mai recentă ediţie a Buletinului informativ „EARLY CHILDHOOD DEVELOPMENT”, editat de Cartierul General UNICEF, cu sediul la New York, include un amplu subiect despre programele de dezvoltare timpurie a copilului în Republica Moldova.
31.05.2010   1647 Accesări   
     
Copiii cu părinţi plecaţi de-acasă din s. Condriţa desenează şi cresc OAMENI MARI
În satul Condriţa (municipiul Chişinău), la Centrul Comunitar de educaţie timpurie din incinta gimnaziului, a avut loc proiecţia a şase filme cu desene animate, realizate de copii cu părinţi plecaţi peste hotare. Acţiunea s-a desfăşurat cu genericul „Desenăm şi creştem OAMENI MARI!”.
28.05.2010   2506 Accesări   
Compania “Moldcell” şi Ministerul Educației premiază cele mai active echipe comunitare în cadrul campaniei “Ajuta-l să crească OM MARE!”
Compania „Moldcell” şi Ministerul Educaţiei a premiat învingătorii concursului pentru cele mai active echipe comunitare, directori de grădiniţe şi primari din Republica Moldova pentru promovarea valorilor educaţiei pentru toţi copiii.
25.05.2010   3711 Accesări   
     
OAMENII MARI din s. Copciac, r. Ceadîr Lunga, au dăruit oamenilor mici o grădiniţă renovată
La 3 mai 2010 a fost inaugurată grădiniţa renovată nr. 1 “Romaşka” din satul Copciac. Acum 96 de copii din localitate, printre care 5 copii din familii dezavantajate şi 5 copii cu nevoi speciale, merg la grădiniţa renovată şi dotată în cadrul Proiectului „Educaţie pentru Toţi”.
05.05.2010   2470 Accesări   
Ghidul conducătorului unităţii administrativ-teritoriale pentru crearea Centrelor Comunitare de Dezvoltare Timpurie
Un Ghid al conducătorului unităţii administrativ-teritoriale pentru crearea Centrelor Comunitare de Dezvoltare Timpurie a fost editat, recent, la Chişinău, în cadrul Proiectului „Educaţie pentru Toţi”.
16.04.2010   1502 Accesări   
     
Primarul comunei Cioreşti a primit titlul „Cel mai bun primar al rromilor din Moldova”
Valeriu GUŢU, Primarul comunii Ciorăşti, raionul Nisporeni, a fost declara de către Centrul Naţional al Rromilor „Cel mai bun primar al rromilor din Moldova” şi a primit acest titlu la 9 aprilie 2010 în cadrul Roma Summit de la Cordoba, Spania.
16.04.2010   1625 Accesări   
Vizita echipei comune de monitorizare a Băncii Mondiale şi UNICEF
O echipă a Băncii Mondiale şi UNICEF s-a aflat într-o vizită de monitorizare la trei instituţii preşcolare din Moldova: satul Stejăreni, raionul Străşeni, satul Vulcăneşti, r. Nisporeni, şi oraşul Nisporeni. Echipa a fost condusă de Mariana Doina MOARCAŞ, Coordonator Superior de Proiecte, Oficiul Băncii Mondiale din Bucureşti, Lider al Echipei Proiectului „Educaţie pentru Toţi”.
14.04.2010   2876 Accesări   
     
REAMINTIM: Regulamentul concursului „Cea mai activă echipă comunitară” desfăşurat în cadrul Campaniei de mobilizare comunitară „Ajută-l să crească OM MARE!”
1. Organizatori: Concursul este organizat de Ministerul Educaţiei şi Compania de telefonie mobilă „MOLDCELL”, în cadrul proiectului „Educaţie pentru Toţi – Iniţiativă de Acţiune Rapidă”. 2. Condiţii de participare:La concurs participă echipele comunitare din localităţile...
12.04.2010   541 Accesări   
Realizarea Studiului „Echitate şi incluziune în educaţie”
Un studiu privind pilotarea instrumentelor pentru planificare şi evaluare în domeniul educaţiei în Republica Moldova, realizat recent, oferă o analiză a documentelor de politici sub aspectul echităţii şi incluziunii. De asemenea, studiul conţine o analiză calitativă a situaţiei în sectorul educaţional pe segmentul învăţământului preşcolar şi primar.
01.04.2010   1647 Accesări   
     
1 2 »»
Prima   Contact   Harta
 
Copyright © 2017
Ministerul Eduсaţiei al Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate.

Total vizitatori: 688241  |   ieri: 429  |   azi: 248  |   online: 18
Tel. (+373 22) 23 38 97
Fax +373 22 23 31 39
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova, bir. 431
Email: proiectpge@gmail.com