|   Româna  |   Русский  |   English  |  
 
Prima Contact Harta
Cuvinte cheie
 
Prima   |  Noutăţi

Noutăţi

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Cinci Cercetări-Acţiune în domeniul educaţiei timpurii de calitate au fost prezentate la grădiniţa din comuna Ciorescu, municipiul Chişinău
Cinci Cercetări-Acţiune – primele realizate în Moldova în domeniul educaţiei timpurii – au fost prezentate la Grădiniţa „Licurici” din comuna Ciorescu, mun. Chişinău, în cadrul unui eveniment sub auspiciile proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie”.
24.09.2014   2955 Accesări   
(Video) „Comunicăm eficient cu familia”
1200 de echipe comunitare din toată ţara, formate din educatori, asistenţi medicali şi asistenţi sociali, participă în această vară la ateliere de instruire axate pe comunicarea eficientă cu familia. Activităţile sunt parte a proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie” şi sunt axate pe beneficiile educaţiei timpurii, educaţia incluzivă, implicarea părinţilor şi comunităţilor în procesul de educaţie şi dezvoltare a copiilor.
12.08.2014   2377 Accesări   
     
Materiale didactice – viu colorate – pentru copiii şi educatorii din toate grădiniţele ţării
Copiii şi educatorii din toate cele aproximativ 1400 de grădiniţe din Republica Moldova se pot bucura de materiale didactice – de la planşe colorate până la cărţi de dezvoltare, după ce noile seturi au pornit acum spre 858 de instituţii preşcolare, ca parte a proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie”. Celelalte grădiniţe au primit deja materiale didactice în cadrul iniţiativelor precedente în domeniul educaţiei şi dezvoltării timpurii, implementate de către Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.
08.08.2014   3365 Accesări   
(Galerie foto) Atelier de discuţie a conceptului Strategiei Naţionale de Educaţie Parentală
Un atelier de discuţie a conceptului Strategiei Naţionale de Educaţie Parentală a reunit, la Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, reprezentanţi ai câtorva ministere, ai partenerilor internaţionali, comunităţii academice şi sectorului non-guvernamental într-un efort comun de a aduce relaţia dintre părinte şi copil în prim-planul unei abordări intersectoriale.
09.07.2014   1854 Accesări   
     
Materiale didactice și cărți pentru fiecare grădiniță din țară
38 de grădinițe din țară au fost dotate în acest an cu teren de joacă și sport și cu jucării, printr-un efort comun al Ministerului Educației și partenerilor săi. De asemenea, copiii de vîrstă preșcolară din toate grădinițele din țară vor beneficia de materiale didactice și cărți.
03.07.2014   1164 Accesări   
Prezentarea Ghidului „Comunicăm eficient cu familia”
Ghidul „Comunicăm eficient cu familia” a fost prezentat la 6 iunie 2014 la Ministerul Educaţiei în cadrul unei şedinţe ce a reunit reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi ai mediului educaţional.
06.06.2014   2680 Accesări   
     
Acces la educație pentru toți copiii: 2 autovehicule – donație pentru Centrele de Reabilitare deschise în grădinițele din oraşele Nisporeni şi Ciadîr-Lunga
2 autovehicule au fost donate, la 8 mai 2014, în cadrul unui eveniment public pentru 2 Centre de Reabilitare a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale din grădiniţele din oraşele Nisporeni şi Ceadîr-Lunga.
08.05.2014   1351 Accesări   
„Grădiniţa este locul în care copiii trebuie ascultaţi, încurajaţi şi iubiţi”: Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, la deschiderea grădiniței din satul Pietrosu, Făleşti, care nu a funcţionat timp de 25 de ani
După două decenii şi jumătate în care nu a funcţionat, grădiniţa din satul Pietrosu, Făleşti, şi-a deschis uşile pentru 35 de copii din localitate. Instituţia preşcolară a fost renovată şi dotată în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educație”, implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.
28.03.2014   1817 Accesări   
     
Harta bucuriilor pentru grădiniţele renovate şi dotate din Moldova: satele Cociulia şi Vişniovca, Cantemir
„Atîtea zâmbete nu a văzut de mulţi ani satul nostru”, a afirmat primarul de la Cociulia, Cantemir, Vladimir PUTREGAI, în ziua în care au fost deschise cîteva spaţii renovate şi dotate ale grădiniţei din localitate pentru ca 35 de copii de 3-6 ani să meargă la grădiniţă.
25.03.2014   1221 Accesări   
„PARTENERIATUL GLOBAL PENTRU EDUCAŢIE este un proiect frumos şi necesar comunităţii noastre” – primarul Nadejda Cioban la deschiderea grădiniței din satul Sîrcova, raionul Rezina
„Această zi în care deschidem grădiniţa este o zi istorică pentru comunitatea noastră, fiindcă grădiniţa nu a funcţionat timp de 22 de ani. Iată de ce proiectul „Parteneriat Global pentru Educaţie” – care ne-a unit pe toţi – este un proiect frumos şi extrem de necesar comunităţii noastre”, a afirmat primarul satului Sîrcova, Rezina, Nadejda CIOBAN, la evenimentul de deschidere a grădiniţei renovate şi dotate din localitate.
21.03.2014   2378 Accesări   
     
Deschiderea grădiniței din satul Cîrneşti, raionul Nisporeni, acolo unde nu a existat instituţie preşcolară
Satul Cîrneşti, raionul Nisporeni, a devenit miercuri cea de-a 12-a comunitate în care a fost inaugurată o grădiniță renovată și dotată în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educație”, implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.
19.03.2014   1722 Accesări   
„Succesul educaţiei timpurii de calitate depinde de întreaga comunitate”: deschiderea grădiniței din Hîrbovăţ, Anenii Noi
Peste 60 de copii din satul Hîrbovăţ, raionul Anenii Noi, au de astăzi posibilitatea de a merge la grădiniţa din localitate, după renovarea şi dotarea unor spaţii ale acestei instituţii preşcolare care funcţionează din anul 1991.
12.03.2014   2511 Accesări   
     
Grădiniță nouă la Ruseştii Vechi: cea de-a 10-a grădiniţă deschisă de Ministerul Educaţiei şi partenerii săi în cadrul „Parteneriatului Global pentru Educaţie”
Comunitatea din Ruseştii Vechi, raionul Ialoveni, a împărtăşit astăzi bucuria deschiderii grădiniţei din localitate, oferind astfel acces la educaţie timpurie de calitate pentru 50 de copii de vîrstă preşcolară.
11.03.2014   2243 Accesări   
După 25 de ani a fost deschisă grădinița din Mereșeuca, Ocnița, și inaugurată, în aceeași zi, după renovare și dotare, grădinița din Unguri, Ocnița
După 25 de ani în care nu a funcționat, grădinița din satul Mereșeuca, raionul Ocnița, și-a deschis ușile pentru 50 de copii din comunitate. O altă grădiniță din raionul Ocnița - cea din satul Unguri - de asemenea și-a deschis ușile, după renovare și dotare, pentru 40 de copii.
27.02.2014   3206 Accesări   
     
O educație timpurie de calitate pentru toți copiii: mentori –> educatori –> copii
260 de mentori și 40 de inspectori școlari din toate raioanele țării au participat, timp de trei zile, la Chișinău, între 6 și 8 februarie 2014, la primul modul de formare a mentorilor, organizat de Ministerul Educației pentru asigurarea unei educații timpurii de calitate pentru toți copiii.
09.02.2014   3113 Accesări   
     
Prima   Contact   Harta
 
Copyright © 2017
Ministerul Eduсaţiei al Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate.

Total vizitatori: 688247  |   ieri: 429  |   azi: 254  |   online: 24
Tel. (+373 22) 23 38 97
Fax +373 22 23 31 39
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova, bir. 431
Email: proiectpge@gmail.com