|   Româna  |   Русский  |   English  |  
 
Prima Contact Harta
Cuvinte cheie
vezi mai mult
Cinci Cercetări-Acţiune în domeniul educaţiei timpurii de calitate au fost prezentate la grădiniţa din comuna Ciorescu, municipiul Chişinău
24.09.2014   2955 Accesări   
(Video) „Comunicăm eficient cu familia”
12.08.2014   2377 Accesări   
 
 
Prima   |  Noutăţi | Vești bune de la Ratuș și Țânțăreni, Telenești: deschiderea grădinițelor renovate

Vești bune de la Ratuș și Țânțăreni, Telenești: deschiderea grădinițelor renovate

imprimare  
30.12.2013   2184 Accesări  

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

MinisterulEducației și partenerii săi au redeschis, la 30 decembrie 2013, grădinițelerenovate și dotate din satele Ratuș și Țînțăreni, raionul Telenești.

„Pentrumine aceasta este o dovadă că, de fapt, cu resurse financiare modeste, dar cuefort comun, atunci când se implică și Guvernul, și comunitatea, putem facelucruri foarte frumoase”, a afirmat Ministrul Educației, Maia Sandu. „Educațiatimpurie rămâne a fi pentru noi în continuare o prioritate. Trebuie să investimîn infrastructură, în mod special, însă la fel de importante sunt șiinvestițiile în resursele umane, în cadrele didactice”, a menționat MinistrulEducației.  

Grădinițeledin Ratuș și Țînțăreni sunt cea de-a 6-a și a 7-a instituție preșcolarărenovată și dotată în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie”,implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriatcu Banca Mondială şi UNICEF.

Pentrurenovarea și dotarea grădiniței din Ratuș au fost investiți circa 1 801 041 leiși pentru grădinița din Țânțăreni 1 192 796 lei – bani oferiți de proiectul„Parteneriat Global pentru Educaţie”, administrația publică locală și oameniidin aceste comunități.

„Atâtacât s-a investit în raionul Telenești în ultimii trei ani, nu s-a investit înceilalți aproape 20 de ani”, a declarat Președintele raionului, Boris Burcă.„Iar asemenea momente sunt cele mai plăcute din activitatea noastră, pentru că,în primul rând, sunt legate de copii”, a precizat Președintele raionuluiTelenești.

Înmesajele lor adresate oaspeților și consătenilor, primarul de Ratuș, TudorȚurcanu, și primarul de Țânțăreni, Dumitru Stoica, au mărturisit odată cudeschiderea grădinițelor renovate în satele lor „s-a împlinit  un vis al copiilor și al părinților”. 

Proiectul„Parteneriat Global pentru Educaţie”, implementat de Ministerul Educației, seaxează pe:

•sporirea accesului la educație prin reabilitarea instituţiilor preşcolare şidotarea lor cu mobilier, cărţi, materiale didactice şi jucării

•îmbunătăţirea accesului la educaţie timpurie pentru copiii cu nevoi speciale,aflaţi în situaţii de risc sporit

•oferirea serviciilor de educație timpurie de calitate prin instruirea cadrelordidactice şi manageriale din instituţiile preşcolare și implicarea activă apărinților în acest proces.

Prima   Contact   Harta
 
Copyright © 2017
Ministerul Eduсaţiei al Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate.

Total vizitatori: 688247  |   ieri: 429  |   azi: 254  |   online: 24
Tel. (+373 22) 23 38 97
Fax +373 22 23 31 39
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova, bir. 431
Email: proiectpge@gmail.com