|   Româna  |   Русский  |   English  |  
 
Prima Contact Harta
Cuvinte cheie
vezi mai mult
Cinci Cercetări-Acţiune în domeniul educaţiei timpurii de calitate au fost prezentate la grădiniţa din comuna Ciorescu, municipiul Chişinău
24.09.2014   2955 Accesări   
(Video) „Comunicăm eficient cu familia”
12.08.2014   2377 Accesări   
 
 
Prima   |  Noutăţi | O educație timpurie de calitate pentru toți copiii: mentori –> educatori –> copii

O educație timpurie de calitate pentru toți copiii: mentori –> educatori –> copii

imprimare  
09.02.2014   3113 Accesări  

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Îmbunătățirea calității procesului educațional și crearea unui mediu dedezvoltare stimulativ pentru copiii de vârstă timpurie este rezultatul pe careîl așteaptă Ministerul Educației și partenerii de dezvoltare de la activitățilede mentorat din Republica Moldova”, afirmă Viceministrul Educației, LilianaNicolaescu-Onofrei.

În cadrulacestui Program de mentorat cei mentorii și inspectorii școlari care auparticipat, în aceste zile, la modului de formare de la Chișinău vor instruiri,la rândul lor, educatorii din țară: 7000 de educatori din mediul rural și 3240 deeducatori din mediul urban. După instruiri, mentorii vor oferi educatorilorsprijin permanent în aplicarea bunelor practici educaționale prezentate și exersatela instruiri.

Mentoratuleste o inițiativă profesională nouă în Republica Moldova, inițiată în cadrul proiectuluiParteneriatGlobal pentru Educație”, implementat de către MinisterulEducaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.

 Scopul Programului de mentorat ei estede a spori calitatea educației timpurii prin crearea unui sistem de dezvoltareprofesională la locul de muncă. Esența Programului de mentorat urmărește transmitereaexperienței acumulate de cadrele didactice cu performanțe și oferirea desprijin în învățare și dezvoltare profesională celor implicați în procesul deeducație timpurie: mentori, cadre didactice, manageri etc.

* * *

Proiectul „Parteneriat Global pentru Educaţie”,implementat de Ministerul Educației, se axează pe:

• Sporirea accesului la educație prinreabilitarea instituţiilor preşcolare şi dotarea lor cu mobilier, cărţi,materiale didactice şi jucării

• Îmbunătăţirea accesului la educaţie timpuriepentru copiii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc sporit

• Oferirea serviciilor de educație timpurie decalitate prin instruirea cadrelor didactice şi manageriale din instituţiilepreşcolare și implicarea activă a părinților în acest proces.

 

Contacte:

Ministerul Educaţiei

PROIECTUL „PARTENERIAT GLOBAL PENTRU EDUCAŢIE”

Telefon: +373 22 233897

Fax: +373 22 233 139

E-mail: proiectpge@gmail.com 

Web: www.prescolar.md

 

Prima   Contact   Harta
 
Copyright © 2017
Ministerul Eduсaţiei al Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate.

Total vizitatori: 688245  |   ieri: 429  |   azi: 252  |   online: 22
Tel. (+373 22) 23 38 97
Fax +373 22 23 31 39
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova, bir. 431
Email: proiectpge@gmail.com