|   Româna  |   Русский  |   English  |  
 
Prima Contact Harta
Cuvinte cheie
vezi mai mult
Cinci Cercetări-Acţiune în domeniul educaţiei timpurii de calitate au fost prezentate la grădiniţa din comuna Ciorescu, municipiul Chişinău
24.09.2014   2955 Accesări   
(Video) „Comunicăm eficient cu familia”
12.08.2014   2377 Accesări   
 
 
Prima   |  Noutăţi | „Succesul educaţiei timpurii de calitate depinde de întreaga comunitate”: deschiderea grădiniței din Hîrbovăţ, Anenii Noi

„Succesul educaţiei timpurii de calitate depinde de întreaga comunitate”: deschiderea grădiniței din Hîrbovăţ, Anenii Noi

imprimare  
12.03.2014   2511 Accesări  

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Pentru a asigura o educaţie timpurie de calitate și celor peste 60 de copii de 3-6 ani din Hîrbovăţ, au fost făcute următoarele investiții: administraţia publică locală (45 500 de lei), contribuţia comunităţii (26 000 de lei), proiectul „Parteneriat Global pentru Educație" (280 614 lei).

„Este un moment de împlinire al tuturor locuitorilor satului", a afirmat primarul Ion GHEŢAN la evenimentul de deschidere a celor două grupe renovate şi dotate. Iar Vicepreşedinta raionului Anenii Noi, Olga BOGOVIC, a menţionat că grădiniţa este instituţia în care „un copil începe să înţeleagă viaţa"

Localitatea Hîrbovăţ, Anenii Noi, este cea de-a 11-a comunitate în care este inaugurată o grădiniță renovată și dotată în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educație", implementat de Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.

„Acolo unde există dorinţă şi implicare, există şi reuşite. Iar succesul în asigurarea unei educaţii timpurii de calitate depinde de întreaga comunitate, de primar, de adulţi", a afirmat Viceministrul Educației, Igor GROSU.

Grădiniţa din Hîrbovăţ a fost dotată cu mobilier, teren de joc și sport și în cîteva săptămîni va fi dotată cu jucării, materiale didactice, cărți pentru copii, cadre didactice și părinți etc.

Proiectul „Parteneriat Global pentru Educație", implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF, se axează pe:

  • Sporirea accesului la educație prin reabilitarea instituţiilor preşcolare şi dotarea lor cu mobilier, cărţi, materiale didactice şi jucării
  • Îmbunătăţirea accesului la educaţie timpurie pentru copiii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc sporit
  • Oferirea serviciilor de educație timpurie de calitate prin instruirea cadrelor didactice şi manageriale din instituţiile preşcolare și implicarea activă a părinților în acest proces.

Contacte:

Ministerul Educaţiei

PROIECTUL „PARTENERIAT GLOBAL PENTRU EDUCAŢIE"

Telefon: +373 22 233897

Fax: +373 22 233 139

E-mail: proiectpge@gmail.com  

Web: www.prescolar.md

Viceministrul Educaţiei Igor GROSU, Primarul Ion GHEŢAN şi Managerul proiectului „Parteneriat Global pentru Educație” Lia SCLIFOS. Aşa arătau - înainte de renovare şi dotare - spaţiile deschise acum pentru frecventarea copiilor la grădiniţa din Hîrbovăţ.
 
Prima   Contact   Harta
 
Copyright © 2017
Ministerul Eduсaţiei al Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate.

Total vizitatori: 688243  |   ieri: 429  |   azi: 250  |   online: 20
Tel. (+373 22) 23 38 97
Fax +373 22 23 31 39
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova, bir. 431
Email: proiectpge@gmail.com